«برای اکثر مردم تغییرات فصلی میتونه محرک تغییرات حالتهای فیزیکی و در پی اون روانی باشه»
-
تابحال به این نکته توجه کردین؟
-
آیا میدونین تغییرات شرایط آب و هوایی و جغرافیایی و فصلی چه میزان میتونه روی حالتها، اخلاق و حتی تصمیمات زندگیتون اثر بذاره؟
با آگاهی از این تاثیرات خیلی از مسائل و حالتهای خودتون رو میتونین بهتر تحلیل کنین و اگر به یه کار مشغولیت دارین میتونین ازین به بعد حرفه ای تر عمل کنید و یا در زندگی روزمرتون و روابطتون با نزدیکان، همکاران و اطرافیان هوشیارانهتر عمل کنین.
حتما اسم ساعت بدن به گوشتون خورده. با من همراه باشین تا اطلاعات جالب و کاربردی رو در اختیارتون قرار بدم. مسائل زیادی در زندگی ما باعث اثر گذاشتن روی رفتارها و تصمیمات ما در زندگی میشه که گاها ما ازشون کاملا بی اطلاعیم و یا قادر به تشخیص نوع و شدت اثرشون نیستیم. خاطرات و ویژگیهای موروثی، تربیت کودکی، تجربیات، دانش اکتسابی، غذا، محیط زندگی، سبک زندگی، میزان خواب و بیداری، آمادگی جسمی و خیلی چیزای دیگه و البته تغییرات فصلی! اهمیت این مسئله وقتی که ما گاهی به اشتباه، در مورد تصمیمات و احساسات خودمون و اطرافیانمون دچار خطای قضاوت میشیم اهمیت بیشتری پیدا میکنه.
غروب یه روز زمستونی رو در نظر بگیرین که خسته و زمانیکه هوا تاریک شده و روز ساعتهاست که به سر اومده میرسین خونه. کم حوصله و کم انرژی هستین. شاید هم از آخرین وعده غذایی که خوردین مدتی گذشته و این باعث میشه که عصبی هم باشین. تو این شرایط اگر همسرتون یا فردی توی خونه در مورد مسئله ای مثل آویزون کردن لباس تو جالباسی تذکر بده، شما ناخواسته به هم میریزین و ممکنه از روی ناراحتی و عصبانیت حرفی بزنین که دلتون نمیخواد. طبیعتا اگه با خودتون فکر کنین و متوجه اشتباهتون (منظورم یه واکنش تند در مقابل یه تذکر کوچیک) بشین خودتونو سرزنش میکنین و خودتونو مواخذه میکنید که چرا این رفتار از شما سر زده در حالی که در حالت طبیعی نباید اینطور میبود.
اینکه ما بدونیم خیلی از افکار، حالات و تصمیماتمون ریشه در مسائلی داره که تماما خودمون توش دخیل نیستیم، بلکه متاثر از عوامل خارجی هم هستیم، خیلی به هشیاری و آگاهانهتر عمل کردنمون کمک میکنه.
بسیار جالبه بدونید که حتی یک اختلال وجود داره به نام اختلال تاثیر فصلی (Seasonal Affective Disorder-SAD) که بطور رایج در فصل پائیز و زمستان –زمانی که روزها کوتاه و شب طولانی میشه- پیش میاد و معمولا در فصول بهار و تابستان –روزهای بلند- از بین میره. عوارض این اختلال هم افسردگی، اضطراب، مشکلات خواب، کمبود انرژی، سستی، کرختی و … هست. همونطور که احتمالا خودتون حدس زدین یکی از علتهای مرتبط با این اختلال که محققان هم تاییدش کردن کاهش مدت طول روز و در پی اون کاهش رسیدن نور به ماست.

خب میبینید که سبک زندگی امروزی ما برای هیچ کدوم از این تغییر و تحولات انعطاف پذیری و برنامه ریزی نشده و تدبیری براش اندیشیده نشده. ما در طول سال ساعت کاری ثابتی داریم و نوع زندگی ما خودشو با این تغییرات وفق نمیده. در حالی که ساعت بدن ما که از سالها و قرنهای گذشته که نیاکان ما در طبیعت میزیستن هماهنگ شده بود الان دیگه وضعیت جدید براش سختی و تنگنا ایجاد میکنه و این باعث بروز اختلالات میشه.
راه حل چیه؟
با دونستن و آگاهی به این مسئله خیلی چیزها رو میشه تغییر داد تا از این به بعد هوشیارانهتر عمل کنیم. همونطور که میدونیم بهترین درمان پیشگیری هست. من در اینجا نمیخوام به راه حل های موردی اشاره کنم چون این راه حل ها رو خودتون هم میتونین برین دنبالش و کشف یا پیدا کنین. ولی میخوام شما رو با یه مفهوم جالب که خیلی میتونه در این زمینه کمک کننده باشه آشنا کنم. خیلی جذابه که بدونید خیلی از آدمای بزرگ و افرادی که صاحب کسب و کارهای بزرگ هستن و یا مدیرای رده بالا هستن به این مفهوم کاملا آشنا هستن و ازش در زندگی روزمرشون بهره میبرن…
بیوریتم (BioRhythm)
اولین بار نظریه بیوریتم در قرن ۱۹ توسط آقای دکتر ویلهلم فلیس مطرح و توسعه داده شد و در اواخر دهه ۱۹۷۰ در آمریکا شهرت پیدا کرد. نظریه بیوریتم تئوریای هست که میگه زندگی روزانه ما مشخصا تحت تاثیر چرخههای ریتمیکی هست. در واقع میگه که زندگی یک شخص تحت تاثیر چرخههای بیولوژیک دارای ریتم مشخصی در بخشهایی مثل ذهن، فیزیک بدن و احساسات اثرگذار هست. دکتر فلیس در بیمارانش ریتمهای ۲۳ روزه و ۲۸ روزهای را مشاهده کرد. سیکلهای ۲۳ روزه فیزیکی و ۲۸ روزه احساسی.
بسیار عالی و تاثیر گزار…
مازرون آب و هوا
سروش دکته همه جا
چه راس ننی شه سرجا؟
برو بوریم کیجا و ریکا
چتی کنه چکه سما…